sUduT pAnDaNg

sUduT pAnDaNg

Saturday, July 11, 2009

SiNgLe..mAsIh?KeNapa?


Bila tengok poster cite korea nyh korang takyah laa ingat aku nak kata aku tengah berchentan tapi aku masih kesunyian..tade…sikit pon tade kena mengena…nyh props je..sebab aku dapat idea nak tulis nyh sebab aku nyanyi lagu apa nk jadi(dato’ sm salim)


Okeh…past 3 days…aku n rumate dok asyik buat sesi bual bicara dalam gelap je sebelum masing2 melelapkan mata.da lama kot kitorang tak berbicara cani…coz kitorang tydo tak same lately nyh..kekadang aku yang syahid dulu..kekadang dye…so that,kitorang da jarang borak sebelum tydo but past 3 days kitorang banyak borak…n mostly conversation kitorang tu tentang fren n so bout chenta hati…..pastu pulak..aku dok ym ngan senior aku yang aku kena rahsiakan nama dye nyh..baek,aku namakan dye yumachi ae(aku terpandang nama pelukis komik yang cover depan komik tu aku lekat kat board) keh…..aku dah maklum kot dye tu bujang lagi pastu aku pon menggiat dye soh usha junior yang bakal masuk 13 hb lagi..plus aku sempat gak menganjing dye yang da 2 batch masuk tapi dye fail lagi nak carik chenta hati…huahuahua
Then..aku pon terpikiaq…nape laa orang tall,dark n nsem,tough(hahahahah),berkaliber,cool,berpandangan jauh,kaya(satu hari nanti,insyaallah),berwawasan,berintegriti,bakal chekgu yang…(x pasti lagi cane),berakhlak mulia(maybe),sedap mata memandang,aktif,sempoi(penat aku puji..kasik komisen skek ae u know who u r…) tak berteman/berpacaran/berchentan/berkapel lagi…aku pon heran bin ajaib..tataw laa kot2 dye kencing aku walhal berderet je awek..(wallahualam) tapi yang pasti dye ny laa dalam geng dye yang kire bujang..single…solo….
Baek…aku cuba menganalisis prob dye ikot kepala otak aku(walaupun dye tak soh ataupun tahu)
Bukan apa…aku nyh suka melayan otak merepek nyh….dulu nak jadik ahli psikologi..tapi tak kesampaian(banyak betol cita2 aku..nak jadik arkitek laa..psikologis laa...angkasawan laa…lawyer laa…)
Dah,dah…okeh..jom kita analisis sebab dan musabab nape ramai lelaki/pompuan yang berciri idaman semua orang hidup bujang lagi…..


TADE FEELING@NUMB@HATI KERING
Maybe tade feeling….hati tu tak basah sikit pon…pandang pompuan/lelaki sikit pon tak detik perasaan tu…kosong je….buat hal sendiri..bahagia hidup tanpa rasa berbunga-bunga dalam hati…tapi.. human kot takkan tade feeling..even Edward vampire tu pon ada chenta hati.Len la kalo zuhud..tapi zaman skunk ada lagi ke yang zuhud?or else…dorang gay/les????wargh….yang ny aku kompem laa yumachi tak tergolong tapi ada gak people out there yang bingai chentan sesame kaum…(ish,ish,ish…mana datang bestnye aku tataw…)


PERNAH DIKECEWAKAN
dikecewakan….Ny alasan terbesar kot(tapi asal aku letak kat point no 2???).Well,tak sume orang ada hati yang sangat teguh…mostly hati mereka2 ini sangat fragile till bila da broken…it need tyme to mend it back(pergh ayat gua….).well once in a life tyme kita akan met the one who meant to us much but the one we adore most laa yang end out akan sakitkan kita the most(pengalaman..muahahah).Jadik disebabkan fobia melampau(aku rasa orang yang nak fobia,fobia ny mengada laa bukan end of life pon kalo orang tu sakitkan kita…sakitkan je laa dye balik….tak pon kapel baru..senang cte…nak complicate mende).tak baek kot aku cakap cani…tapi dorang yang cani laa yang mostly bujang ke tua…dorang ikotkan hati..rasional sikit kawan…mana ada suweet je life…bila da dikecewakan..learn something from it…kita memang sengaja ditemukan dengan mr /ms wrong b4 met mr/ms right.sebab dari mr/ms wrong laa kita managed tu change ourself n well prepared to met mr/ms right…..cuba piker brightside skek..why should we suffer n torture ourself for that bloody relationship…bukak buku baru..carik chenta hati kita…cuba bahagiakan orang(walaupun orang bukannye care pada kita).tapi tu life laa…once kita sakitkan orang..kita kena balik…ingat..kita tak laa baek sangat atau mulia sangat sampai rasa kitala mangsa keadaan sednagkan who knows it was u who should be blame…jadik..
buka matamu..lihat diriku..aku pelangi..yang dinanti(sambil nyanyi lagu Joanna n co)


TAMAW KOMITMEN
Bila sebut komitmen musti merujuk pada lelaki..well…aku tak setuju bila kata tamaw komitmen nyh…pompuan pon ada gak..selalu nye kalo pompuan yang tama komitmen ny..dorang nyh spesis frenly….hepi go to hell….lagi senang berkawan dari berchentan…well,yang nyh aku nak kupas dalam sket.Macam previous post tentang scandal….tu antara sebab nape dorang yang solo malas nak berchenta….da berchentan…keje kena kongkong.berikut dialog2 yang aku kutip dari member dan pengalaman sendiri


Be:..sayang don’t do this..be tak suka laa…
(hotak dye..mak,abah aku tak kesah…ko hingat ko opah aku nak halang-halang?)


Dinda:kanda nyh..asik futsal,futsal,futsal..kapel laa ngan futsal!
(jadahnye nak marah orang maen..kunk gemuk kata boyak plak)


Sayang:be nak gy mane..sayang nak ikot….
(memang..memang ko je laa aku ada dalam dunia..mem aku x wujud?)


baby gurl:baby boy,baby kol nape tak angkat….
(hingat sore ko sedap sangat aku nak dengar..menceceh je keje…macam nenek)


Mama:pa,ma tanye pa cakap dengan sapa?....
(ada aku kesah ko cakap nagn sape selama nyh..dok gedik ngan pak guard aku tak bising pon)


Chik villa:chik nynah…. sape tu?mesra semacam je
(…da aku cakap aku chenta ko…ko je laa chenta ati aku.. tade aku mesra ngan A aku chenta A)

Dialog nyh Cuma bunga2 nak jeles je pon..blom aku petik lagi dialog yang cam syial yang bese dilalui oleh insan berchentan…huh…rimas,lemas…sape hingin kena kongkong…sape hingin dapat pakwe/awek gedik terlampau..spesis nak kena makan penampo nyh(contoh)
Jadik,konklusinya..disebabkan tidak sanggup mengahadapi kehidupan cam kat teluk Guantanamo maka mereka ini nekad untuk idop bujang kerana terpengaruh dengan lagu sm salim:enggang sama enggang biar pipit sama pipit,senang idup bujang mana pergi hati tak sakit


SENGKEK
Ni pecahan kecik bagi tamaw komitmen nyh actually.well..sengkek memang merujuk pada student.macam kita2 nyh sume..tyme dapat elaun….ok laa..da ujung sem sume muka seposen harapkan belas ihsan mak dan abah.huh,nyh cane nak berchentan..nak belanja awek…(bagi mereka yang ada pengalaman dapat awek pisau cukur ketiak busuk).nak isik topup lagi laa….nak bawak gy shoping kat SOGO…well idop solo dan berduet mang berbeza…idup berduet perlukan banyak belanja….huh,duit pon mak abah kasik…spenda koyak pon kerajaan malaysia kasik dwet tok beli…mana bley tampung kehidupan berduet..jadik mereka2 yang sedar dirinya sengkek mengambil keputusan untuk idup bujang disebabkan kos sara idup lebih murah.Tapi ada je yang awal dari skunk bley berkongsi dwet….manage perbelanjaan..kongsi makan..cam rumate aku n pakwe dye..dah nampak bersedia nak kawen je aku tengok..tapi bagi mereka yang :“hah,memang laa kerajaan mesia bagi aku duit nyh tok kongsi ngan ko…well,mak n abah aku tade syer ngan ko okeh?”.spesis ini susah laa skek…berkira….or maybe dorang takut da berkongsi segalanya tak jadik plak..rugi je…jadik…ko hal ko,aku hal aku…dwet ko..dwet ko..dwet aku,dwet aku..jadik bia la aku dengan cara dan hidup aku….(contoh)


MEMILIH TAHAP MELAMPAU
Hah,ni pon faktor gak…..masalah manusia ialah dorang suka kat benda yang dorang taw tak layak untuk dorang(cam kejam je ayat)…tak…cane ae…manusia nyh…orang yang suka kat dye..dye tamaw tapi dok terkejar-kejar kat orang yang dah sah-sah tamaw kat dorang…akak angkat aku penah bagi satu ayat nyh…”myn,if u don’t have what u love,u must love what u have”.dalam berchentan nyh..mane ada guideline pon….mane bley men pilih-pilih nak chentan kat sape.contoh cam aku..nak yang nsem cam david villa,mata stim cam lee jung jin,maen wing cam arjen robben..mana laa nak dapat sebab aku yang pendek,x ayu,anggun ny boleh ke dapat yang perfect?be careful what u wish 4..kekadang mende kita nak tu bukan baik untuk kita.Boleh jadik dye nsem cam david villa tapi pangai dye macam hitler..tak ke haru?tuhan sayang kat kita taw kita tak dapat macam kita nak sebab dia tahu yang terbaik untuk kita.tak kan?len kali nak berchentan serah la pada flow…takyah laa ada skema rupa fizikal…kalo laa chenta bersandar pada rupa paras..cean kot mereka2 yang x berapa nak chantek…tak layak dichentai ke?x layak disayangi?konon nak orang menchentai kita seadanya…apa kita chenta orang tu seadanya ke?awek gumuk soh diet supaya sepadan ngan kita???tanya hati kita…apa kita nak?rupa yang tak kekal atau tulus hati?(wah..ayat…x bley bla..).penting yang sedap mata memandang..tak menyakitkan hati….penting berbau wangi…tak menyesakkan nafas..paling penting patuh perintah tuhan…tak laa nanti kunantimu di pintu neraka…lalalala


LEMBAP,EGO,BINGAI
Huh,ny satu lagi….da laa lembap..ego..bingai plak tu.Okeh,first lembap..nak ngorat pon terkial-kial..pastu ego..nak tunggu orang tu approach dulu coz takut dicop terhegeh-hegeh..lepas tu bingai…da orang tu approach biar kan orang tu hanging on…tak pon tak reti nak convince kechentaan kita pada orang tu…ini aku rasa masalah besar nyh..ramai budak laki camni….pastu gigit jari je laa ae..pastu cop laa diri sebagai..kami tak nsem….kami loser…naikkan laa self esteem tu sikit…nyh..huh,nak control macho konon…tapi dalam aty berbunga nak berchenta….mana ada rezeki bergolek kalo tak de usaha?huh..sengal betol..tapi ada gak pompuan cani we….tapi yang nyh spesis terancam laa…..yang lembap..tak reti nak baca hint yang budak laki kasik…yang ego nak ngaku dye pon suka…yang bingai buat orang tu give up pada dye.Adoyai..mane tak membujang sampai ke tua da 3 serangkai:LEMBAP,EGO,BINGAI tu sebati dalam diri.


TERCIPTA UNTUKKU
Well,ada gak yang memang tak bercadang nak berchentan sebab nak tunggu the one yang tercipta untuk dye propose bila dye da sedia tok kawen…Ada kot yang cani.nyh jenis yang islamik skek laa..memang…ada insan yang tercipta untuk kita..da tercatat..jadik mereka nyh mengambil keputusan untuk tidak bazirkan masa dengan chentan…ada masa..ada la tu….tamaw tambah dosa yang da sebakul dengan bercentan…da laa dosa banyak tambah lagi berchentan..kalo chenta bley setakat pandang-pandang jelling-jeling tyme dekat kafe,kat padang,kat kelas… tape jugak..da chentan nak jumpa..nak dating..nak koling2..nak mesej2….jadik..baek tutup aty…kunci baek2..campak kunci dye kat mane2..sape yang jumpa..bukak laa…tu bagi yang bley bertahan.bley kawal hati dari chenta manusia….

So,si yumachi senior aku kategori mane ae?ntah laa….dan korang yang masih bujang…korang kategori mana?sure kategori LEMBAP,EGO,BINGAI.Aku taw sangat..budak maktab nyh yang laki ramai kategori nyh.(hohohoho..gelak jahat…)

Sm salim :enggang sme enggang biar pipit sme pipit,senang idup bujang mne pegi hati tak sakit
Akuu :betul kata cicak…
Dalam ati :umr da tambah…payeng kte umr da tambah makin tak laku…
so,adakah aku kena wat jualan penghabisan stok??muahaha

1 comments:

ahsfantasy24 said...

Sape weh?
Ke ko kne kencing?
aku gelak jahat ley ta?
hahahahhahaa~

Post a Comment