sUduT pAnDaNg

sUduT pAnDaNg

Tuesday, November 15, 2011

Uzlah(Bajet)

Uzlah ni kalau sesape blaja tasawuf(bukan tasawwur eh) maksudnya mengasingkan diri. tapi tade laa maknanya ko pegi bertapa dalam gua ke hape...camtu la kowt ikut pemahaman aku.Betulkan kalau aku salah ye.
Uzlah dalam konteks sekarang ni bila kau asingkan diri dari wat kebiasaan yang melalaikan demi membersihkan hati kau yang cacamerba diselaputi dosa dan segala bagai.lebey kurang macam gitu.

Aku?
Aku tak uzlah pun...
Aku cuma deactivate FB aku je.
Tapi bile orang tanya nape,aku saje je laa lawak2 cakap aku nak join tabligh la.
Aku nak uzlah,puasa FB laa...takpun aku akan cakap:aku nak dorang(FBers) dont miss me when i'm not around...hehe..bajet je orang nak rindu-rindu aku.

Aku dah pun Deactivate FB ak.lama dah aku nak wat camtu.
Sebabnya aku rasa,aku ketagihan FB.
Setiap hari aku akan bukak FB walau aku takde la buat apa sangat
nak kata aku chat pon tak jugak
aku cuma chat tok say hye kekadang dekat si Ishak Isaac atau gedik2 sket sama Fadzli Sabtu.2 orang ni sahaja.
Tapi serius sangat ketagihan aku sampai aku spend much time on FB.
Jadi better la aku puasa kejap dari FB tu.
Aku tataw laa ble ak an activate balik..tapi macam okey je tade FB
Lagipun aku tade keperluan mendesak untuk guna FB
Tade orang pon nak MISS me when i'm not around ke.
Aku pon tak terima pertanyaan nape aku tade FB
Maybe orang pon tak perasaan aku da tade dalam friendlist dorang..hwa3..

1 comments:

ahsfantasy24 said...

Ada la weh,
aku ni ha rindukan kau,
nasib baik kau dah kembali :)

Post a Comment